No Widgets found in the Sidebar

Streaming video werkt meestal met twee bestanden. Deze bestanden bevatten het eigenlijke videobestand, dat is opgeslagen op de webserver, en het startersbestand, dat gegevens bevat over het serveradres en andere informatie die nodig is om het videobestand te streamen.

De gestreamde video wordt op aanvraag afgeleverd bij een klant (de computer van de gebruiker). De video wordt gedownload in datapakketten die de video-/mediaspeler herkent, waardoor de speler de video kan bekijken, zelfs als het videobestand nog niet volledig is gedownload. Deze gegevenspakketten worden opgeslagen in een buffer waaruit de videospeler de gegevens in videoformaat leest, converteert en weergeeft. Als de internetverbinding en bandbreedte snel genoeg zijn om alle gegevens van de server naar de buffer van de client over te dragen, wordt de video soepel afgespeeld. Anders, als de buffer niet volledig wordt gebruikt en niet genoeg gegevens bevat, zal het afspelen van de video schokkerig zijn. De gegevens waaruit de geconverteerde en weergegeven videostream bestaat, worden niet in de cache op de clientcomputer opgeslagen. Dit maakt het voor gebruikers onmogelijk om de videobestanden op te slaan om ze later te bekijken.

Er zijn programma’s op internet en op de markt waarmee gebruikers video’s in realtime kunnen vastleggen of opnemen terwijl ze worden afgespeeld en deze in een bestand kunnen opslaan. Elk programma doet dit op verschillende manieren. Er zijn opnameprogramma’s die Viaplay aanbod de gebruiker vragen om het gebied op de monitor van het scherm te selecteren dat hij wil vastleggen en opslaan. Er zijn ook programma’s waarmee de gebruiker kan specificeren welke videospelers worden gebruikt om video’s te streamen. Hierdoor kan het opnameprogramma de video die door deze spelers wordt afgespeeld, opslaan. Andere opnameprogramma’s werken als videorecorders, waardoor gebruikers opnames kunnen timen en de start- en eindtijd van video-opname in realtime kunnen instellen.

Met video-opnameprogramma’s kunnen gebruikers ook het videoformaat kiezen waarin ze het videobestand willen opslaan. Net als andere software kunnen video-opnameprogramma’s op de markt gratis zijn of worden gekocht bij ontwikkelaars. Er zijn veel proefversies van deze programma’s beschikbaar op internet waarmee gebruikers video’s kunnen opnemen en opslaan, maar deze zijn beperkt.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *