No Widgets found in the Sidebar

 

Taxi’s zijn wijdverbreid geworden voor het openbaar vervoer. Maar met elke deugd is er een ondeugd. Dit artikel richt zich zowel op taximisdaden begaan door taxichauffeurs als op misdaden begaan door kwaadwillende passagiers.

Het zou volkomen oneerlijk en kritiek zijn om taxichauffeurs of passagiers als criminelen te bestempelen. Hier zijn enkele veiligheidstips die beide partijen kunnen overwegen om veilig te blijven.

Veiligheidstips voor passagiers

1. Planning en vooraf reserveren

Vooraf plannen en vooraf boeken zijn twee belangrijke dingen die u kunt doen om ongelukkige situaties te voorkomen. De meeste bedrijven van boek een taxi in Antwerpen hebben hun eigen website en u kunt gemakkelijk en veilig een taxi reserveren voordat u op reis gaat.

2. Leer lokale taxiregels

De taxivoorschriften verschillen van stad tot stad. Taxichauffeurs in New York kunnen geen extra kosten in rekening brengen voor bagage. Zorg er dus voor dat u vertrouwd bent met de taxiregels van de stad voordat u een taxi huurt om te voorkomen dat u wordt opgelicht.

3. Ken dienstverleners en taxichauffeurs

Let bij het zelf reserveren van een taxi op gegevens als het taxiregistratienummer en de naam van het taxibedrijf. Aarzel niet om de taxichauffeur om zijn rijbewijs en identiteitsbewijs te vragen om zijn relatie met het taxibedrijf te bevestigen. Dit proces is legaal en helpt u, indien nodig, bij het indienen van een klacht of het terugkrijgen van verloren voorwerpen tijdens uw reis.

4. Extra voorzichtigheid

Als u deze plaats voor het eerst bezoekt, zal het boeken van een taxi uw reis vergemakkelijken, maar dit is niet altijd het geval. Om u te misleiden, kan uw taxichauffeur een lange route nemen. Om deze situatie te voorkomen, dient u altijd een stadsplattegrond en een potlood bij u te hebben waarmee u uw route kunt markeren.

Veiligheidstips voor taxirijden

Het is onrechtvaardig om de verantwoordelijkheid voor taxicriminaliteit alleen bij taxichauffeurs te leggen. Als uw taxichauffeur een slechte dag heeft, kan hij worden beroofd en al zijn zuurverdiende geld verliezen. Als u echter voorzichtig bent, kunt u deze onvoorziene ongelukken voorkomen.

1. Laat vaak contant geld vallen

Het wordt altijd aanbevolen om kleine bedragen op zak te hebben en regelmatig contant geld op te nemen. U dient echter altijd kleingeld bij u te hebben. Als u dit volgt, verliest u uw hard verdiende geld niet.

2. Wees voorzichtig en waakzaam

Taxichauffeurs werken altijd alleen, zelfs ‘s avonds laat, dus wees voorzichtig. Taxichauffeurs moeten bekend zijn met stadsroutes, wat handig is wanneer u naar misdaadgevoelige gebieden reist. Taxichauffeurs moeten extra waakzaam zijn tijdens het werken in de late nachtdienst. Minimaliseer uw risico door gevaarlijke routes in de stad te vermijden.

3. Maak oogcontact met tarieven

Probeer bij het oppikken van passagiers altijd oogcontact te houden vanaf het moment dat ze in de taxi stappen. Het biedt een eenvoudige boodschap dat u zelfverzekerd bent en dat er niet mee geknoeid kan worden. Het geeft aan de passagier door dat als hij overweegt enige vorm van misdaad te plegen, hij zal worden herkend. Vertel uw klanten niet dat uw uren goed waren.

4. Vlotte communicatie met passagiers

Communiceer goed met passagiers en informeer hen over de geplande route en het geschatte tarief. Dit verkleint de kans op conflicten aan het einde van de reis.

* Als u in gevaar bent, zie het dan niet onder ogen. Onthoud in plaats van dat te doen de kenmerken, gesprekken en andere details van de passagier. Dit zal helpen bij een goed politieonderzoek in het geval van een dergelijk vervelend incident.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *