No Widgets found in the Sidebar

 

Ongediertebestrijding in de biologische landbouw heeft een nieuwe naam voor de eenentwintigste eeuw: geïntegreerde plaagbestrijding of IPM. Het wordt zo genoemd omdat er geen perfecte manier is om ongedierte af te schrikken of te vernietigen. Niet alleen is het biologisch bestrijden van ongedierte meer werk dan ze te besproeien met giftige chemicaliën, het omvat ook het opstellen van meerdere strategieën voor een beheersplan.

U moet drie afzonderlijke aandachtspunten hebben voor succesvolle ongediertebestrijding in de biologische landbouw. Insecticiden die biologisch zijn, is één gebied. Er zijn veel sprays en stof die je kunt maken van huishoudelijke en boerderijproducten die ongedierte kunnen afschrikken. Cultureel management is een ander gebied. Dit omvat vruchtwisseling, het ontwikkelen van een schema van lente-, zomer- en herfstaanplantingen bladluis bestrijden, en beslissen welke bodembedekkers er zullen groeien. Het gebied van biologische bestrijding maakt ook deel uit van ongediertebestrijding. Dit kan inhouden dat andere insectenroofdieren, schimmels of bacteriën worden ingezet om het ongewenste ongedierte te bestrijden.

IPM vereist uitstekende vaardigheden op het gebied van kostenanalyse om te zien welke biologische ongediertebestrijdingsmethoden financieel het meest effectief zijn. Het betekent ook tekeningen maken van uw tuin of akkers en daarop aangeven wat de beste locaties zijn voor bepaalde groenten of fruitbomen. U moet een schriftelijk verslag hebben van inspanningen als begeleidende aanplant en vruchtwisseling. Je moet ook een logboek bijhouden van welk ongedierte je hebt, wanneer ze kwamen en welke methoden je hebt gebruikt om het probleem aan te pakken.

Laten we eens kijken naar enkele van deze methoden voor biologische ongediertebestrijding en hoe ze werken:

Aluminium mulch

Insecten zijn gemakkelijk verward. Dat is de reden waarom reflecterende mulch zijn werk kan doen om insecten af te schrikken. Deze mulch is van plastic (polyethyleen) en bedekt met een coating van aluminium. Dat maakt het oppervlak erg glanzend, dus het is in staat om het ultraviolette licht dat van de zon komt op te nemen en terug te reflecteren naar de lucht. De insecten worden verward door de helderheid en daardoor kunnen ze niet op de bladeren van de planten landen. Met deze methode kunnen verschillende insecten worden bestreden, waaronder trips, witte vlieg en bladluis.

Bladsprays, insectendodende zepen

Natuurlijke insectensprays

Sprays hoeven geen dodelijke doses gifstoffen te bevatten om ongedierte te bestrijden. Er zijn veel organische stoffen die kunnen worden gebruikt om insecten en ander ongedierte op afstand te houden. Pyrethrinen zijn bijvoorbeeld verbindingen die afkomstig zijn van chrysanten en deze worden geëxtraheerd om oliën en poeders te maken. Een ander organisch insecticide is rotenon, dat is afgeleid van een tropische plant. Rotenone wordt al tientallen jaren gebruikt, maar er is nu enige bezorgdheid over de eigen toxiciteit ervan en of er al dan niet een verband bestaat tussen het plantenextract en de ziekte van Parkinson.

Pyrethrinen kunnen worden gebruikt om insecten te bestrijden zoals stinkwantsen, squashbeestjes, blaarkevers, coloradokevers, harlekijnkevers, komkommerkevers, aardvlooien, bonenbladkevers, trips en andere.

Een andere bladspray die van een boom komt, is neemolie. De neemboom is ontstaan in Zuidoost-Azië. Deze olie werkt om een breed assortiment insecten te bestrijden, waaronder Japanse kevers, bladluizen, krekels, aardvlooien, stinkwantsen, wittevlieg, koolwormen, trips, harlekijnwantsen, sprinkhanen en andere.

Zepen voor insecten

Veel van deze zelfde insecten kunnen worden afgestoten of gedood door het gebruik van insectendodende zepen. Deze kunnen worden gekocht bij biologische winkels of u kunt enkele zelfgemaakte versies proberen. Het makkelijkst is om water en afwasmiddel in een spuitfles te mengen en dit op de bladeren van de planten te spuiten. Vergeet ook de onderkant van de bladeren niet. Omdat insecten niet van heet en gekruid eten houden, kun je knoflook, uien of paprika’s aan de mix toevoegen. Kook deze groenten minimaal 15 minuten in water en voeg dan het water toe aan je spuitfles. Veel insecten zullen worden afgeschrikt door de geur.

Insecten zijn niet allemaal slecht

Als je synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, dood je niet alleen de insecten die de planten beschadigen, maar ook alle andere insecten. Veel van deze insecten zijn erg behulpzaam in de tuin en als ze de kans krijgen, zullen ze de probleeminsecten achtervolgen en verslinden. Misschien heb je al veel nuttige insecten in je tuin, of wil je misschien meer importeren om een plaag te bestrijden. Er zijn bedrijven die niets anders doen dan insecten kweken om te verkopen.

Als je bladluizen of spintmijten hebt, verhoog dan je populatie groene gaasvliegen en lieveheersbeestjes. Bladluizen, trips, korenwormen en spintmijten kunnen allemaal worden opgegeten door kleine piratenbeestjes. Als het gaat om rupsen, maïswortelwormen, stinkwantsen, maïsboorders en snijwormen, probeer dan soldaatkevers eens. Tachinid-vliegen zijn achtervolgers van legerwormen, snijwormen, stinkwantsen, rupsen en maïsboorders.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *