No Widgets found in the Sidebar

Je tent dag en nacht koel houden is niet veel anders dan thuis, tenzij je huis  geen airconditioning deurne heeft.

Houd er rekening mee dat hete lucht omhoog stijgt en koele lucht van dichter bij de grond komt.

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden is de locatie van je tent. Zoek voordat u uw kampeer- of backpacktent opzet een boom of schaduwrijke plek waar u en uw tent wat bescherming tegen de zon kunnen krijgen. Even belangrijk is om te zien waar de zon dat punt op een bepaald moment van de dag raakt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk welke kant van een boom of hoge struik overdag meer schaduw geeft en de beste plek is om je tent op te zetten.

Je hebt niet altijd de luxe van een schaduwrijke plek aan weerszijden van de bomen om je tent op te zetten, maar als je kunt kiezen, kies dan verstandig.

Als je de tent eenmaal hebt opgezet, komt het leuke gedeelte met airconditioning na de tent.

Wanneer hete lucht naar de bovenkant van de tent stijgt en koelere lucht de grond nadert, kun je het meest efficiënte systeem opzetten. De beste verdediging tegen een hete, benauwde tent is een goede ventilatie. Hier zijn de stappen om voor een optimale luchtstroom voor uw tent te zorgen.

1. Open het tentraam of de ventilatieopening die zich het dichtst bij de bovenkant van de tent of het tentplafond bevindt. Doe dit indien mogelijk aan beide kanten of aan beide kanten. Hierdoor kan de heetste of warmste lucht ontsnappen.

2. Koele lucht moet de tent in worden gezogen en warme lucht moet door de bovenkant van de tent worden geperst en via ventilatieopeningen bij het plafond worden afgevoerd. Doe dit door de ventilatieopeningen of de tentdeur langs de onderrand te openen. Het is beter als er aan weerszijden van de tent twee deuren zijn. Open de deuren aan beide kanten langs de onderkant om koelere lucht de tent binnen te laten en warmere lucht op en neer te duwen.

Dit is de meest efficiënte manier om uw tent te koelen met behulp van het eenvoudige warme en koele luchtprincipe. De locatie van uw tent is belangrijk, en het zal enorm helpen om uw tent de hele dag niet in direct zonlicht op te zetten. Een andere factor die helpt, is de kleur van je tent. Hoe lichter de kleur, hoe minder warmte het absorbeert.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *