No Widgets found in the Sidebar

Na jarenlang grotendeels stil te zijn geweest over hoeveel consoles er precies zijn verkocht, geeft Microsoft vandaag een dubieuze update over de verkoop van Xbox One. Xbox Verkopen De verkoop van één is met 15% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De blogpost bevat nog steeds geen daadwerkelijke verkoopcijfers, dus het is moeilijk om precies te zeggen hoe goed de Xbox One het doet. Hoe dan ook, het is bemoedigend voor Microsoft dat de verkoop van Xbox One dit jaar groeit na de lancering van de Xbox One X.

Microsoft was blij om verkoopcijfers te verstrekken toen de console voor het eerst opnieuw werd uitgebracht, maar stopte met het rapporteren van de cijfers kort nadat Sony’s PS4 in drie maanden tijd de 10 miljoen exemplaren had overschreden. In plaats daarvan richtte Microsoft zich vooral op het verstrekken van cijfers voor actieve Xbox Live-gebruikers in plaats van op hardwareverkopen. De blogpost van vandaag bevat ook “een toename van 13% in Xbox Live-spelers” en 600.000 vriendschappen die zijn ontstaan ​​via de nieuwe Group Finder-functie. Bovendien zijn er momenteel meer dan 1,2 miljoen clubs op Xbox Live.

Xbox One loopt nog steeds achter op PS4 in verkoop.

De reden dat u niets hoort over de werkelijke verkoopcijfers van Microsoft, is omdat er een aanzienlijk verschil is tussen de verkoop van PS4 en Xbox One. EA lekte stiekem uit dat Microsoft ongeveer 19 miljoen Xbox One-eenheden verkocht in een tijd dat Sony opschepte over 35,9 miljoen PS4-verkopen. Sony heeft regelmatig verkoopupdates gegeven en heeft onlangs onthuld dat het bedrijf nu meer dan 76 miljoen PS4-consoles heeft verkocht. In de vorige Xbox 360 vs. PS3-generatie was de Xbox 360-console van Microsoft 32 maanden lang de best verkochte gameconsole in de Verenigde Staten voordat de PS3 kort het record brak voorafgaand aan de lancering van de PS4 en Xbox One.

In een verklaring aan The Verge heeft Microsoft onthuld dat het niet langer de totale consoleverkopen rapporteert. “We blijven betrokkenheid beschouwen als een belangrijke maatstaf voor succes en we rapporteren niet langer over de totale consoleverkopen”, aldus een woordvoerder van Microsoft. “We blijven een sterke groei zien terwijl we tijd doorbrengen op Xbox Live en kijken ernaar uit om nog meer ongekende ervaringen te bieden op Xbox One, Windows 10 pc en mobiel.”

Microsoft stopte in augustus met de verkoop van de originele Xbox One voorafgaand aan de lancering van de Xbox One X in november. De verkoop van Xbox One leed aanvankelijk onder een prijsstijging van 100% ten opzichte van PS4 en een slecht geleide Kinect-lancering, maar nu staat Microsoft voor een extra uitdaging met Sony’s PS4. Gaming-exclusiviteit blijft belangrijk in de wereld van consoles, en Sony heeft het afgelopen jaar een aantal geweldige exclusieve aanbiedingen weten te bemachtigen. Microsoft maakt zich nu op voor de E3 van volgende maand en we horen graag meer over de plannen van het bedrijf voor zijn exclusieve games, samen met mogelijke updates voor de Xbox One Elite-controller en de nieuwe Xbox Live-avatars van Microsoft.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *